RECEPT

... från Leila
 
Leilas Brownie utan mjöl
1 FORM/12
200 g smör
400 g mörk kvalitetschoklad 70%
6 ekologiska ägg
3 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
150 g valnötter
1 1/2 dl kakao av god kvalitet
1 nypa flingsalt
Skal av 1 apelsin
Lättvispad grädde till servering.
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Smält smöret och chokladen, rör slätt och låt svalna. Vispa ägg, strösocker och frön
från urskrapad vaniljstång vitt och luftigt. Hacka valnötterna grovt och spara några hela
till garnering. Rör ner hackade valnötter, kakao, salt och rivet apelsinskal i äggsmeten.
Vänd försiktigt ner chokladsmöret.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
Garnera ytan med de hela valnötterna. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
Den ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir
den lätt för smulig.
Låt kakan svalna, skär den i rutor och servera med grädde!
 
För den nötallergiska tas nötter bort :)
 
Pinglan Tessan
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0